Londra, PARALIZATĂ în faţa măsurilor de securitate excepţionale

Publicat:

Străzile din centrul Londrei s-au trezit luni blocate în faţa măsurilor de securitate excepţionale şi a afluxului masiv de persoane care au vrut să-şi ia un ultim rămas bun de la regina Elisabeta a II-a după funeraliile sale de stat, relatează EFE, potrivit agerpres.

Încă de la primele ore ale dimineţii, autobuzele au fost perturbate de la rutele lor obişnuite, neputând ajunge în inima capitalei, şi cel puţin trei staţii de metrou au fost închise: Westminster, St James’ şi Hyde Park Corner.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

Maşinile particulare circulă cu greu în Londra, unde este totuşi foarte puţină activitate, deoarece ziua a fost declarată nelucrătoare de către autorităţi.

Guvernul i-a invitat pe toţi cetăţenii care doresc, să se apropie de traseul pe care va trece cortegiul funerar al Elisabetei a II-a după funeraliile de stat, programate pentru ora locală 11.00 (10.00 GMT), deşi a avertizat că deplasările în interiorul Londrei vor fi foarte complicate.

Toate zonele rezervate pentru ca publicul să vadă procesiunea de după funeralii sunt acum ocupate în totalitate. Mii de oameni, mulţi dintre ei purtând steaguri britanice, au petrecut noaptea în aer liber, în ciuda temperaturilor scăzute, pentru a găsi cel mai bun loc de unde să poată vedea cum trece sicriul însoţit de mai mulţi membri ai familiei regale, în frunte cu regele Charles al III-lea.

Dar nu lipsesc nici cei care îşi arată disperarea atunci când poliţia le arată barajele rutiere, obligându-i să facă ocoluri considerabile de la traseul planificat.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Autobuzele care transportă membri ai guvernului britanic au început să sosească în jurul orei 08:00 (07:00 GMT) la Westminster Abbey, deşi primii şefi de stat şi înalţi demnitari sunt aşteptaţi să sosească mai târziu în cursul zilei.

După funeralii, o procesiune care va trece pe lângă Palatul Buckingham o va duce pe Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, unde va fi înmormântată alături de soţul ei, ducele de Edinburgh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.