X

Londra respinge un nou referendum de independenţă în Scoţia

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat marți că a respins cererea prim-ministrului de la Edinburgh, Nicola Sturgeon, privind organizarea unui nou plebiscit pe tema independenței Scoției, relatează site-ul cotidianului Evening Standard, conform mediafax.

Sturgeon a solicitat Londrei să aprobe organizarea unui nou plebiscit, însă Boris Johnson a răspuns, potrivit unei scrisori oficiale, că “nu poate fi de acord cu vreo cerere de transfer de putere care să conducă la referendumuri independente suplimentare”.

Citeşte şi: Accident de metrou în Napoli (VIDEO)! Cel puţin 13 oameni sunt răniţi!

Făcând referire la precedentul referendum de secesiune, care a avut loc în 2014, liderul de la Londra a afirmat că “oamenii din Scoția au votat decisiv pentru promisiunea de a menține unită Marea Britanie”.

Sturgeon a mai spus că, “înainte de sfârșitul acestei luni”, Guvernul scoțian va prezenta un răspuns și va decide ce măsurile ulterioare va adopta.

Vezi şi: Un autobuz plin cu pasageri a fost înghiţit brusc de o alunecare de teren (VIDEO). Şase oameni au murit!

Conservatorii “sunt îngroziți de dreptul de a alege al Scoției – pentru că știu că atunci când vom avea de ales, vom alege independența”.

Tags: Boris JohnsonEdinburghindependentalondramarea britanieNicola Sturgeonreferendumscotia
Categorii: Externe