X

Londra sancționează încă 206 entități rusești și interzice importurile de fier și oțel

206 persoane și companii rusești au fost adăugate pe lista de sancțiuni, a dezvăluit Ministerul de Externe al Marii Britanii, potrivit  mediafax.

În ceea ce privește sancțiunile, se pune accentul pe entitățile care au sprijinit regiunile separatiste din Ucraina susținute de Rusia.

Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

Viktor Medvedciuk, care a fost capturat de forțele ucrainene, se numără printre cei cărora le-au fost înghețate activele, la fel ca și magnatul rus al petrolului și șeful LUKOIL, Vagit Alekperov.

„În urma atacurilor îngrozitoare cu rachete asupra civililor din estul Ucrainei, îi sancționăm astăzi pe cei care susțin regiunile separatiste ilegale și care sunt complici la atrocitățile împotriva poporului ucrainean. Vom continua să îi vizăm pe toți cei care ajută și instigă la războiul lui Putin. De mâine, interzicem importul de fier și oțel rusesc, precum și exportul de tehnologii cuantice și materiale avansate de care Putin are mare nevoie. Nu ne vom da pace în misiunea noastră de a opri în loc mașina de război a lui Putin”, a declarat ministrul de externe Liz Truss, potrivit Sky News.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

 

Tags: Lukoilmarea britaniePutinracheteVagit Alekperov
Categorii: Diaspora