X

Londra spune că Putin este ‘TERMINAT’

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat marţi că Londra ar susţine Varşovia dacă ar decide să ofere Ucrainei avioane de luptă, dar a atras atenţia că o astfel de decizie ar putea avea consecinţe directe pentru Polonia, şi a spus că preşedintele rus Vladimir Putin este “terminat”, indiferent ce se va întâmpla în Ucraina, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“I-aş susţine pe polonezi în orice decizie ar lua”, a spus Wallace la Sky News, adăugând că Marea Britanie nu ar putea să ofere avioane pe care să le poată folosi ucrainenii.

Citeşte şi: Putin trimite recruţi sau rezervişti în Ucraina – Black News

“Am susţine Polonia. I-am ajuta cu tot ce ar avea nevoie”, a afirmat el.

“Polonia va înţelege că alegerile pe care le face nu doar vor ajuta direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, dar ar plasa-o în prima linie a focului din partea unor ţări precum Rusia sau Belarus”, a mai declarat ministrul britanic al Apărării.

Într-un interviu separat pentru Times Radio, Wallace a spus totodată că preşedintele rus Vladimir Putin nu mai are nicio putere, indiferent ce se va întâmpla în Ucraina.

Citeşte şi: Zelenski retrage forţele de menţinere a păcii ucrainene din toată lumea – Black News

“Indiferent ce se va întâmpla, preşedintele Putin nu mai are nicio putere în lume. Este terminat. Armata sa este terminată. Iar el trebuie să recunoască asta”, a declarat el.

“Comunitatea internaţională s-a unit împotriva sa. Din poziţia sa, el va produce dificultăţi economice uriaşe pentru poporul său”, a atras atenţia ministrul britanic al Apărării.

Tags: Ben Wallacemarea britanierusiaucrainaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina