Londra va trimite mai multe arme Ucrainei şi încearcă să ia măsuri împotriva postului Russia Today

Publicat:

Guvernul britanic a anunţat miercuri că va trimite Ucrainei mai multe arme pentru a se apăra în faţa Rusiei şi a cerut organismului audiovizual de reglementare să ia măsuri împotriva postului rus de ştiri Russia Today, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres.  

”În lumina comportamentului tot mai ameninţător al Rusiei şi în linie cu sprijinul nostru anterior, Regatul Unit va oferi în scurt timp un pachet suplimentar de sprijin (militar) pentru Ucraina”, a declarat premierul Boris Johnson la sesiunea de întrebări şi răspunsuri din parlamentul de la Londra.


Citește și : Guvernatorul Băncii Angliei le sugerează angajaţilor săi să NU ceară creşteri de salarii

Regatul Unit a furnizat deja Ucrainei circa 2.000 de rachete antitanc NLAW şi a trimis specialişti care să îi instruiască pe militarii ucraineni să le folosească.

”Ceea de dorim să vedem este o dezescaladare din partea lui Vladimir Putin”, a indicat Johnson, după ce, în urma recunoaşterii de către Rusia a independenţei provinciilor separatiste din estul Ucrainei, guvernul de la Londra a anunţat marţi sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti (Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Banca Mării Negre) şi a trei oligarhi consideraţi a fi în cercul apropiat preşedintelui Putin, respectiv Ghenadi Timcenko, Boris Rotenberg şi Igor Rotenberg.

Boris Johnson a susţinut în mod eronat în faţa legislativului că şi Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, este vizat de sancţiuni. După ce mai mulţi parlamentari i-au atras atenţia asupra erorii, el a rectificat apoi printr-o declaraţie transmisă în scris, relatează agenţia DPA.

Pe de altă parte, unii parlamentari i-au cerut lui Johnson să suspende emisia postului rus de ştiri Russia Today în Regatul Unit, pe motivul că acest post răspândeşte propaganda Kremlinului. Premierul britanic a spus că ministrul său al culturii, Nadine Dorries, a cerut organismului de reglementare britanic (Ofcom) să reexamineze licenţa postului rus. ”Dar, ceea ce vreau să spun … este că noi trăim într-o democraţie”, a ţinut să adauge Johnson. ”Trăim într-o ţară care crede în libertatea de exprimare. Şi cred că este important ca, spre deosebire de cum face Rusia, să lăsăm Ofcom mai degrabă decât politicienii să decidă ce organizaţii media să interzică”, a mai spus el.

Citește și : Diplomaţii ruşi PLEACĂ din Ucraina! Drapelul ţării lor a fost dat jos de pe ambasada de la Kiev

Ulterior şi biroul său de presă a venit cu o declaraţie mai temperată pe acest subiect, precizând că Ministerul Culturii a transmis acelui organism preocupările sale cu privire la încălcarea regulilor de emisie TV de către postul Russia Today, menţionând ”capacitatea Rusiei de a-şi răspândi propaganda în Regatul Unit”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.