Londra vrea să accelereze expulzările de albanezi sosiţi ilegal în UK

Publicat:

Guvernul britanic şi-a anunţat joi intenţia de a-i expulza mai rapid pe albanezii care sosesc clandestin, pentru a descuraja traversările Canalului Mânecii, aflate în creştere puternică, informează AFP, potrivit agerpres.

Conform statisticilor publicate joi, autorităţile au detectat 12.747 de persoane sosite în ambarcaţiuni mici din ianuarie până în iunie, mai mult decât dublu faţă de primele şase luni ale anului 2021 (5.917).


Citeşte şi: Prima doamnă a Americii s-a îmbolnăvit iar de Covid – Black News

Printre aceste persoane s-au aflat 2.165 de albanezi, faţă de 815 în întreg anul trecut. Albanezii sunt acum naţionalitatea cea mai numeroasă în rândul migranţilor care traversează Canalul Mânecii în bărci pentru a ajunge în Marea Britanie.

Presată să acţioneze mai ferm împotriva imigraţiei clandestine, un subiect sensibil politic în Regatul Unit, Priti Patel, ministrul de interne, a înăsprit tonul, anunţând că a încheiat un acord cu guvernul albanez pentru a facilita expulzările.

‘Traficanţi nemiloşi şi grupări de crimă organizată le povestesc minciuni multor albanezi, ceea ce îi face pe aceştia să întreprindă călătorii periculoase în ambarcaţiuni fragile spre Marea Britanie’, a declarat Priti Patel, avertizând că aceasta ‘nu poate continua’.

‘Graţie cooperării noastre excelente’ cu Tirana, ‘vom profita de toate ocaziile de a accelera expulzarea albanezilor fără drept de şedere’, a adăugat ea.

Priti Patel a subliniat că Albania este o ţară ‘sigură şi prosperă’.

După albanezi, cei mai numeroşi au fost afganii (2.066 între ianuarie-iunie 2022), urmaţi de iranieni (1.723), irakieni (1.573) şi sirieni (1.041).

Vezi şi: Cel puţin 15 morţi şi 50 de răniţi într-un atac asupra unei gări din Ucraina – VIDEO – Black News

O campanie de comunicare în limba albaneză a fost lansată pentru a-i descuraja pe candidaţii la imigrare clandestină. Aceştia sunt avertizaţi că riscă să fie închişi sau să fie expulzaţi în Rwanda, în baza unui acord foarte controversat încheiat între Regatul Unit şi această ţară est-africană.

Deşi încă nu a avut loc nicio expulzare – primul zbor prevăzut în iunie a fost anulat după o decizie a CEDO -, Rishi Sunak şi Liz Truss cei doi candidaţi la succesiunea premierului Boris Johnson, au promis amândoi că vor continua această politică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.