Lovitură de teatru la Kiev! Ministrul Apărării ucrainean ‘e pe făraş’

Publicat:

Lovitură de teatru la Kiev! Ministrul Apărării ucrainean ‘e pe făraş’

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, este probabil să fie demis în curând, a informat Ukrainska Pravda pe 31 august, citând surse guvernamentale.

Potenţialul său înlocuitor este Rustem Umerov, preşedintele Fondului Proprietăţii de Stat al Ucrainei, potrivit surselor Ukrainska Pravda, transmite realitatea.md.


Rapoartele despre probabila demitere a lui Reznikov vin pe fondul unui scandal de achiziții din Ministerul Apărării.

Lovitură de teatru la Kiev! Ministrul Apărării ucrainean ‘e pe făraş’

La începutul lunii august, o investigație a lui Dzerkalo Tyzhnia a spus că ministerul a semnat un contract cu o companie turcă în septembrie 2022 pentru achiziționarea în valoare de 33 de milioane de dolari, a hainelor „de iarnă” pentru militari, care erau, de fapt, haine de vară.

Dzerkalo Tyzhnia a mai descoperit că documentele care însoțeau transportul au fost manipulate. Prețul unor jachete în valoare de aproximativ 29 de dolari a fost într-un alt document despre care se spune că a fost „modificat” la 86 de dolari.

Ancheta s-a adăugat la presiunea asupra conducerii ministerului apărării, care se confruntă deja cu mai multe scandaluri de corupție, precum achiziționarea de produse alimentare pentru militari la prețuri umflate descoperite în ianuarie.

Citeşte şi: Diurna militarilor pe contract ai Armatei Naționale detașați în contingentul Zonei de Securitate, dublată

Reznikov a declarat pe 25 august că este gata să demisioneze dacă se confirmă rapoartele conform cărora militarii au procurat uniforme pentru un preț umflat.

Yaroslav Zhelezniak, un parlamentar al Holos, a declarat pe Telegram că Reznikov ar putea fi mutat în postul de ambasador al Ucrainei în Regatul Unit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.