Lovitură dură dată de Congresul SUA veniturilor foștilor președinți

Publicat:

Congresului SUA a votat fără dificultate luni o lege ce prevede reducerea pensiilor şi avantajelor federale de care beneficiază foştii preşedinţi ai Statelor Unite, o iniţiativă legislativă care trebuie să treacă şi prin Senat înainte de a fi adoptată, relatează AFP. 

Parlamentarii, care au adoptat textul prin consens (cu voce tare), au apreciat că remuneraţiile importante ale foştilor preşedinţi în zilele noastre nu mai justifică un sprijin atât de semnificativ din partea guvernului. Potrivit unei legi care datează din 1958, ei beneficiază în prezent de o pensie în şase cifre, precum şi de un buget pentru echipele şi birourile lor.


Foştii preşedinţi americani pot câştiga mai multe milioane de dolari datorită cărţilor pe care le scriu sau discursurilor ţinute, a motivat republicanul Jody Hice, iniţiatorul proiectului de lege.

“În pofida milioanelor de dolari pe care le reprezintă aceste contracte suculente, contribuabilul american continuă să plătească pentru pensia” foştilor preşedinţi, a deplâns el într-un comunicat dat publicităţii la finalul votului.

Având în vedere nivelul datoriei ţării (20.000 de miliarde de dolari), “este imperativ ca foştii noştri preşedinţi să dea un exemplu”, a adăugat Jody Hice, declarându-se optimist în ce priveşte adoptarea textului în Senat.

Proiectul legislativ prevede printre altele plafonarea la 500.000 de dolari a bugetului anual alocat fiecărui fost preşedinte al Statelor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Democrația moare în întuneric. Ce se întâmplă la ‘Washington Post’, unul dintre cele mai premiate ziare din lume

Democrația moare în întuneric. Ce se întâmplă la 'Washington Post', unul dintre cele mai premiate ziare din lume Watergate, scandalul Edward Snowden, investigațiile cu privire...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti Regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei a decretat o zi de doliu duminică, la o...

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) organizează ziua ușilor deschise și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.