X

Lovitură pentru propaganda rusă: Reprezentanța postului TV ‘MIR’ în R.Moldova ar urma să fie lichidată

Lovitură pentru propaganda rusă: Reprezentanța postului TV ‘MIR‘ în R.Moldova ar urma să fie lichidată

Reprezentanța postului de televiziune al CSI „MIR” în R.Moldova ar urma să fie lichidată. Cancelaria de Stat anunță elaborarea unui proiect de hotărâre în acest sens.

În acest sens, autoritățile intenționează să abroge Hotărârea Guvernului nr. 400/1995 cu privire la Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei interstatale „MIR”, potrivit deschide.md.

Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Proiectul este inițiat în contextul intrării în vigoare la data de 1 iunie 2024 a denunțării prin Legea nr.104/2024 a Acordului privind crearea Teleradiocompaniei interstatale (TRCI), semnat la Bișkek, la 09.10.1992, și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional în vederea activității libere şi independente a Teleradiocompaniei „MIR”, semnat la Aşgabat, la 24.12.1993 și ratificat prin Hotărârea Parlamentului nr. 587/1995”, se arată în anunțul Cancelariei de Stat.

Amintim că acum un an, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, privind denunțarea unor acorduri privind crearea și activitatea Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”. Decizia a fost luată pentru a economisi resursele financiare, dar și pentru a proteja spațiul audiovizual național și regional.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

 

Tags: MirMoldova
Social