Lovituri de o parte şi de alta a frontierei între Israel şi Fâşia Gaza

Publicat:

Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat joi rachete spre Israel, iar acesta a întreprins lovituri aeriene peste frontiera comună, la o zi după ce 11 palestinieni au fost ucişi într-un raid israelian în Cisiordania ocupată, declanşând noi îngrijorări legate de o escaladare mai amplă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unor oficiali, în prezent au loc eforturi de mediere din partea Egiptului şi a Naţiunilor Unite pentru calmarea situaţiei.


Citeşte şi: Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă – VIDEO – Black News

Armata israeliană a declarat că şase rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza în cursul nopţii, declanşând sirenele de alertă antiaeriană în sudul ţării. Cinci rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană şi a şasea a căzut în câmp deschis. Nu au fost raportate victime.

Gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic nu a revendicat direct responsabilitatea atacului cu rachete de joi, dar a afirmat că are dreptul să se apere împotriva agresiunii israeliene.

Avioane de luptă israeliene au lovit mai târziu un atelier de fabricare de arme al Hamas, gruparea islamistă care controlează Fâşia Gaza, a comunicat armata israeliană. Nu au fost raportate răniri.

Atacurile lansate de cele două părţi ale frontierei au survenit după o operaţiune a Israelului miercuri la Nablus, în Cisiordania ocupată. Trupele israeliene au ucis 11 palestinieni, printre care cel puţin patru bărbaţi înarmaţi şi patru civili, şi au rănit mai mult de 100 de persoane, au transmis surse palestiniene.

‘Continui să mă implic împreună cu toate părţile vizate pentru detensionarea situaţiei. Îndemn toate părţile să se abţină de la paşi care ar putea inflama şi mai mult o situaţie deja volatilă’, a declarat emisarul ONU, Tor Wennesland, într-un comunicat.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în estul Tadjikistanului – VIDEO – Black News

Grupări palestiniene din Ierusalim, Cisiordania şi Fâşia Gaza au chemat la o grevă generală joi. Şcoli, universităţi şi bănci nu s-au deschis în Gaza după ce activişti au mărşăluit pe străzi cu megafoane cerând ca activităţile să rămână închise.

Şaptezeci şi doi de palestinieni – militanţi înarmaţi şi civili – au fost ucişi de la începutul anului, a precizat Ministerul Sănătăţii palestinian. Zece israelieni şi o turistă din Ucraina au murit în atacuri palestiniene în aceeaşi perioadă, conform Ministerului de Externe israelian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.