Luare de ostatici într-un oficiu poştal din Italia – VIDEO

Publicat:

Un membru al grupării infracţionale Ndrangheta dat în urmărire a luat ostatice mai multe persoane într-un oficiu poştal situat în regiunea Emilia-Romagna, în nordul Italiei, informează site-ul cotidianului La Repubblica, conform mediafax.

“Vă omor pe toţi”, a strigat Francesco Amato imediat după intrarea într-un oficiu poştal din localitatea Pieve Modolena, situată la periferia oraşului Bologna.


Vezi şi: ALERTĂ la Marsilia. Două clădiri de locuinţe s-au prăbuşit – FOTO/VIDEO

Bărbatul a luat ostatice cinci persoane, dar una a fost eliberată pentru că se simţea rău.

Autorităţile italiene cred că individul este Franceso Amato, dat în urmărire după ce în urmă cu câteva zile a fost condamnat la 19 ani de închisoare într-un proces vizând membri ai organizaţiei infracţionale ‘Ndrangheta.

Citeşte şi: Iranul SFIDEAZĂ America: ‘Vom continua să vindem petrol!’

Un bărbat condamnat săptămâna trecută într-un vast dosar, intitulat ”Aemilia”, cu privire la infiltrarea mafiei calabreze ‘Ndrangheta în oraşul Reggio Emilia, în regiunea Emilia Romagna (nord), s-a baricadat luni într-un oficiu poştal, în care a luat personalul ostatic, cu ajutoul unui cuţit, anunţă surse locale citate de Ansa, potrivit news.ro.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul, Francesco Amato, le-a permis tuturor clienţilor să iasă din oficiu, dar a luat ostatici cinci angajaţi, inclusiv directoarea.

Poliţia se afla la faţa locului, a blocat drumurile şi a lansat negocieri, potrivit unor surse.

După aproximativ o oră, o ostatică a fost eliberată. Femeia a leşinat imediat ce a ieşit din clădire şi a primit îngrijiri medicale.

Amato este fugar de săptămâna trecută, când s-a încheiat procesul Aemilia, în care s-au pronunţat 118 sentinţe însumând 1.200 de ani de închisoare.

Între condamnaţi se află şi tatăl fostului jucător de fotbal Vincenzo Iaquinta, condamnat la 19 ani de închisoare. Iaquinta a fost condamnat, la rândul său, la doi ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de deţinere de armament, însă a fost achitat de acuzaţii în legătură cu mafia.

Amato a fost condamnat la 19 ani de închisoare şi este fugar de la pronunţarea sentinţei, a anunţat poliţia.

El a fost găsit vinovat de acuzaţii potrivit cărora era unul dintre capii ‘Ndrangheta în regiunea Emilia.

”Eu sunt cel care a luat 19 ani în procesul «Aemilia»”, a spus el după ce a intrat în oficiu. Apoi i-ar fi ameninţat pe toţi cei prezenţi. ”Am să vă omor pe toţi”, le-a spus. El ar fi agitat un cuţit.

Poliţia analiza dacă să trimită forţe speciale, potrivit unor surse.

Amato a cerut în mai multe rânduri să se întâlnească cu ministrul italian de Interne Matteo Salvini. Era neclar despre ceea ce voia să vorbească cu liderul Ligii (extremă dreapta), potrivit unor surse.

Salvini este vicepremier, alături de Luigi Di Maio, vicepremier însărcinat cu Munca şi Industria şi totodată liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, populişti, antisistem).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.