Luciana Lamorgese: ‘Nu există nicio invazie de migranţi în Italia!’

Publicat:

“Nu există nicio invazie” de migranţi în Italia, a dat asigurări vineri noul ministru de interne al acestei ţări, Luciana Lamorgese, replicând astfel, într-un interviu, afirmaţiilor predecesorului său de extremă dreapta, Matteo Salvini, informează AFP, potrivit agerpres.

Luciana Lamorgese, 66 de ani, fostă prefect neafiliat politic, a fost întrebată de cotidianul Repubblica despre o aşa-zisă “triplare” a debarcărilor de migranţi în Italia, avansată de Salvini, care a cerut “stoparea acestei invazii”.


Citeşte şi: Rusia îşi face propriul INTERNET

“Nu am asemenea informaţii. Nu ne confruntăm cu nicio invazie”, a răspuns ministrul, specialistă în probleme de securitate şi considerată o “tehniciană” a guvernului format la 5 septembrie de Mişcarea 5 Stele (antisistem) şi Partidul Democrat (centru-stânga).

Astfel, ea a explicat că “în 2019, numărul de sosiri (de migranţi şi solicitanţi de azil) a fost de circa 9.600 de persoane comparativ cu 22.000 pentru tot anul 2018”.

Singura creştere a avut loc în septembrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună din 2018, însă “a fost legată în special de sosirea de persoane în mod autonom (fără ajutorul ONG-urilor şi fără să fie salvaţi de autorităţi), fenomen care nu este nou”.

Nu este vorba de o imigrare în masă: “În 2018, migranţii sosiţi pe mici ambarcaţiuni se cifrau la circa 6.000, în timp ce, de la începutul anului, au fost număraţi în jur de 7.500”.

Citeşte şi: Trump îşi mută reşedinţa pemanentă din New York

Lamorgese a respins o altă afirmaţie a lui Salvini, conform căreia Roma ar fi gata să autorizeze transferul cu avioane charter de migranţi respinşi de Germania. “Nimic nu a fost decis”, a subliniat ea, amintind că, în virtutea Regulamentului de la Dublin (care obligă prima ţară unde soseşte migrantul să-l preia în grijă), guvernul format de Liga (extrema dreaptă) şi M5S din care făcea parte fostul ministru de interne a trebuit să accepte repatrierea spre Italia a 2.331 de solicitanţi de azil. Pentru acest an, sunt 1.351 de migranţi care vor fi repatriaţi spre Italia, conform Regulamentului Dublin, a precizat Lamorgese.

“Evenimentul cu adevărat important” a fost, în opinia ministrului, debarcarea autorizată săptămâna aceasta de către Italia a circa o sută de migranţi salvaţi de Ocean Viking, navă închiriată de ONG-ul SOS Mediterana şi operată în parteneriat cu Medici fără Frontiere (MSF). “Franţa şi Germania şi-au declarat disponibilitatea de a primi 72% dintre migranţi, punând de facto în aplicare preacordul de la Malta (încheiat în septembrie) care începe prin urmare să-şi arate roadele”, şi-a exprimat mulţumirea ministrul italian. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate Răsturnare de situaţie în cazul dentistei...

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european Preşedintele Emmanuel Macron i-a propus preşedintei Comisiei Europene (CE), Ursula von der...

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

"Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare": fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda Kim Jong Un, liderul Coreii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.