X

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să fie mai rapid și mai eficient, lucrările pe anumite  tronsoane au fost declarate lucrări de utilitate publică de interes național.

Citește și: Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Decizia a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică.

Astfel, vor fi declarate de utilitate publică de interes național lucrările de construcție, reabilitare, modernizare și extindere a drumurilor publice naționale – M3 Chișinău–Comrat–Giurgiulești–frontiera cu România – sectoarele de ocolire a or. Vulcănești și or. Cimișlia, R14 R6–Codrul Nou–Soroca–Unguri–frontiera cu Ucraina – sectorul Soroca-Arionești, R33 Hâncești–Lăpușna–M1, R34 Hâncești– Leova–Cahul–Giurgiulești – sectorul Cantemir–Cahul, M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – sectorul Criva-Bălți, R7 R14 – Drochia – Costești – frontiera cu România și R14.3 Drum de acces la podul Cosăuți – Yampil, cu punctul de trecere a frontierei și infrastructura conexă.

Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru exproprierea bunurilor imobile situate pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică de interes național pentru a asigura construcția acestor drumuri în termen. Plata despăgubirilor pentru expropriere și cheltuielile pentru lucrările cadastrale și evaluarea bunurilor imobile vor fi efectuate din contul Fondului rutier.

Tags: Guvernul R. Moldovalucrari de utlitate publicareabilitare de drumuri
Social