Ludovit Odor rămâne prim-ministru interimar în Slovacia

Publicat:

Preşedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a decis joi ca Ludovit Odor să rămână prim-ministru interimar până la alegerile de pe 30 septembrie, informează dpa.

Preşedinta Caputova i-a spus expertului financiar neafiliat politic să rămână în funcţia de premier, în pofida faptului că guvernul lui a pierdut votul de încredere în parlament.


Citeşte şi: CIA avertizase Ucraina să NU se atingă de Nord Stream – Black News

Cabinetul tehnocrat al lui Ludovit Odor a fost învestit în urmă cu o lună, însă în prezent este limitat în ce poate face înainte de alegerile din Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori.

Potrivit sondajelor de opinie, partidul populist de stânga SMER-SSD (Direcţia – Social Democraţia) al fostului prim-ministru Robert Fico se află pe primul loc în preferinţele electoratului.

Citeşte şi: Ucraina se pregătește pentru o ofensivă ‘îndelungată și sângeroasă’ – Black News

Robert Fico nu mai vrea ca Slovacia să sprijine Ucraina cu arme pentru a o ajuta să-i alunge pe invadatorii ruşi de pe teritoriul ucrainean. În schimb, Fico susţine ca Ucrainei să i se acorde doar ajutor umanitar şi economic.

Majoritatea altor partide refuză să intre într-o coaliţie cu formaţiunea lui Fico, ceea ce înseamnă că dificila sarcină de a forma un guvern s-ar putea prelungi şi după 30 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.