X

Ludovit Odor rămâne prim-ministru interimar în Slovacia

Preşedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a decis joi ca Ludovit Odor să rămână prim-ministru interimar până la alegerile de pe 30 septembrie, informează dpa.

Preşedinta Caputova i-a spus expertului financiar neafiliat politic să rămână în funcţia de premier, în pofida faptului că guvernul lui a pierdut votul de încredere în parlament.

Citeşte şi: CIA avertizase Ucraina să NU se atingă de Nord Stream – Black News

Cabinetul tehnocrat al lui Ludovit Odor a fost învestit în urmă cu o lună, însă în prezent este limitat în ce poate face înainte de alegerile din Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori.

Potrivit sondajelor de opinie, partidul populist de stânga SMER-SSD (Direcţia – Social Democraţia) al fostului prim-ministru Robert Fico se află pe primul loc în preferinţele electoratului.

Citeşte şi: Ucraina se pregătește pentru o ofensivă ‘îndelungată și sângeroasă’ – Black News

Robert Fico nu mai vrea ca Slovacia să sprijine Ucraina cu arme pentru a o ajuta să-i alunge pe invadatorii ruşi de pe teritoriul ucrainean. În schimb, Fico susţine ca Ucrainei să i se acorde doar ajutor umanitar şi economic.

Majoritatea altor partide refuză să intre într-o coaliţie cu formaţiunea lui Fico, ceea ce înseamnă că dificila sarcină de a forma un guvern s-ar putea prelungi şi după 30 septembrie.

Tags: Ludovit OdorSlovaciaSMER-SSD (Direcţia - Social Democraţia)Zuzana Caputova
Categorii: Diaspora