X

Lukașenko cântă pe muzica lui Putin: un atac al NATO va activa noua doctrină nucleară rusă

Lukașenko cântă pe muzica lui Putin: un atac al NATO va activa noua doctrină nucleară rusă

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a asigurat vineri că un atac al NATO împotriva țării sale va activa noua doctrină nucleară a Rusiei, aprobată săptămâna aceasta de omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a răspunde în acest fel chiar și atunci când ofensiva se va duce cu arme convenționale, scrie 20 MINUTOS, potrivit stiripesurse.ro.

“De îndată ce ne vor ataca, vom folosi arme nucleare și Rusia va fi alături de noi”, a declarat vineri președintele belarus în timpul unei întâlniri cu studenții la Minsk.

Citeşte şi: Alertă aeriană la Kiev: Ruşii au atacat cu drone timp de peste cinci ore – Stiripesurse.md

Lukașenko i-a mulțumit președintelui Putin pentru această modificare recentă a doctrinei nucleare rusești și a avertizat că “americanii și polonezii” fac deja manevre la graniță.

Lukașenko cântă pe muzica lui Putin: un atac al NATO va activa noua doctrină nucleară rusă

Aceste declarații le completează pe cele ale Kremlinului, care a avertizat deja că această schimbare de paradigmă este un “semnal definitiv” către țările occidentale pentru a le descuraja de la orice încercare de a-și îndrepta obiectivele către Rusia și aliații săi.

Putin a confirmat că țara sa va lua în considerare utilizarea armelor nucleare, dacă ar fi atacată de orice stat cu arme convenționale. Președintele rus a amenințat direct NATO, declarând că dacă va primi “informații sigure” despre un atac masiv asupra teritoriului său, va recurge la arsenalul din dotare.

Aceste cuvinte coincid cu prezența Ucrainei la Adunarea Generală a ONU, unde continuă să solicite rachete cu rază lungă de acțiune. Șeful de cabinet al lui Zelenski a răspuns la această “înștiințare”, considerând-o o simplă încercare de șantaj nuclear.

În 2023, Rusia a confirmat că Belarusul a început deja să primească arme nucleare din țara vecină, deși nu a dezvăluit locația exactă. În plus, acest arsenal aparține în continuare Kremlinului, care împreună cu guvernul Lukașenko a început deja “a doua etapă” a exercițiilor forțelor lor tactice nucleare, care include pregătirea comună.

Tags: Aleksandr LukaşenkobelarusNATOrusiaVladimir Putin
Externe