Lukaşenko cere Germaniei să preia migranţii de la graniţă

Publicat:

Republica Belarus îi va cere Germaniei să preia din migranţii care se află la frontiera belaruso-poloneză, însă este gata să rezolve şi singură problema, a declarat luni preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, informează TASS şi BelTA, potrivit agerpres.

“Vom rezolva şi singuri problema acestor oameni, dacă Germania nu-i va prelua. Ce ne rămâne de făcut? Nu avem altă soluţie. Însă noi trebuie să le cerem germanilor să-i preia”, a subliniat Lukaşenko.


Citeşte şi: Pentagonul intensifică finanțarea programelor sale în Ucraina – Black News

De asemenea, Aleksandr Lukaşenko a atenţionat partea poloneză cu privire la consecinţele închiderii frontierei. “Aceasta este mai degrabă o adresare către polonezi. Auziţi, probabil, ameninţările permanente din partea acestor politicieni şi conducători sălbatici ai Poloniei: vom închide frontiera. În acest sens pot spune doar atât: vor închide, să le fie de bine. Dacă e mai comod astfel, să o închidă. Însă înainte de aceasta ar trebui să se gândească, cum vor comunica ei cu Rusia, China şi în general cu Estul”, a atenţionat preşedintele belarus.

Citeşte şi: CDC modifică obiectivele pandemiei de la atingerea imunității de turmă – Black News

Totodată, Lukaşenko a afirmat că nu vrea o confruntare la frontiera belaruso-poloneză, ceea ce ar echivala cu un conflict armat.

Mii de migranţi încearcă de luni de zile să ajungă în Uniunea Europeană dinspre Belarus. Situaţia a degenerat în ultimele săptămâni şi mai multe mii de persoane au rămas blocate la frontiera polonezo-belarusă, provocând tensiuni importante între Minsk, susţinut de Moscova, şi Bruxelles. Europenii acuză regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de faptul că a orchestrat acest aflux de migranţi – majoritatea provenind din Orientul Mijlociu – eliberându-le vize, ca să se răzbune pentru sancţiunile occidentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.