X

Lukaşenko cere mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi: Un ‘bun antrenament fizic’

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi din această fostă republică sovietică, afirmând că va fi un “bun antrenament fizic” pentru ei şi o “mulţumire” pentru părinţii lor, notează AFP, potrivit agerpres

Principal aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce ţara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale şi propunerile radicale.

Citește și :  Un responsabil al poliţiei indoneziene a fost demis în urma tragediei de pe stadionul Kanjuruhan

El s-a arătat indignat luni, în cursul unei şedinţe de guvern, că este interzisă în şcolile din Belarus “mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi”, descriind această stare de fapt drept o “sălbăticie”.

“Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii?”, a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS.

“Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană merge la muncă timp de cinci sau şase ore? Va fi o mulţumire pentru părinţi şi un bun antrenament fizic pentru copii”, a continuat şeful statului, apreciind că aceasta că va “uni oamenii”.

În 2020, Aleksandr Lukaşenko a recomandat sauna, un pahar de vodcă pe zi şi munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva coronavirusului.

Citește și : Trupele ruse s-au retras în mod ordonat din oraşul Liman, potrivit localnicilor (CNN)

 

Aliat al Moscovei şi învecinat cu Ucraina, Belarusul nu participă direct la ofensiva rusă, dar în februarie şi-a pus teritoriul la dispoziţia forţelor ruse, care l-au folosit ca bază pentru atacul lor iniţial împotriva Kievului.

Tags: Aleksandr LukaşenkocartofişcolariVladimir Putin
Categorii: Diaspora