Lukaşenko, huiduit de muncitorii unei uzine de automobile din Minsk

Publicat:

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko s-a dus, luni, la o fabrică de automobile din Minsk, unde muncitorii erau în grevă, însă a fost huiduit de aceştia, care i-au cerut demisia, scrie news.ro.

“Mulţumesc, am spus ce aveam de spus, acum puteţi striga Demisia”, a afirmat Lukaşenko la finalul discursului, vizibil enervat, informează AFP.


Citește și : Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

Lukaşenko a ajuns la fabrica MZKT cu elicopterul, acolo aflându-se sute de protestari, care fluturau drapelul roşu şi alb al opoziţiei şi scandau sloganuri ostile.

Sfidător, Lukaşenko a repetat că nu va pleca de la putere: “Niciodată nu voi face ceva sub presiune. Atât timp cât nu mă ucideţi, nu vor fi alegeri”.

El a nuanţat şi a spus că este pregătit să organizeze noi alegeri după adoptarea unei noi Constituţii: “Să facem referendum, să adoptăm Constituţia şi voi transmite puterea. Dar nu sub presiunea străzii”.

Sute de manifestanţi, numeroşi veniţi de la uzine din Minski, s-au strâns în faţa sediului televiziunii publice, păzit de forţele de ordine.

Citește și : Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august

Luni dimineaţă, Svetlana Tikhanovskaïa a asigurat, într-o înregistrate video transmisă din Lituania, că este pregătită să devină “lider naţional” şi să guverneze ţara.
Ea a cerut eliberarea manifestanţilor reţinuţi săptămâna trecută şi anchete în cazul celor care au ordonat represiunea.

Preşedintele Belarusului de 26 de ani, Lukaşenko a fost reales recent, conform autorităţilor cu aproximativ 80 la sută din totalul voturilor. Rezultatul alegerilor este contestat de belaruşi, care au ieşit în stradă în fiecare zi pentru a protesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.