Lukaşenko ordonă intensificarea vigilenţei la frontiere

Publicat:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a dat ordin miercuri să fie intensificată vigilenţa la frontierele republicii pentru a împiedica pătrunderea în ţară a ‘sabotorilor’ din Ucraina, relatează EFE, potrivit agerpres.

‘Situaţia ne obligă să reacţionăm la situaţia creată’, a declarat Lukaşenko într-o reuniune dedicată securităţii şi protecţiei frontierelor ţării, citat de agenţia oficială belarusă Belta.


Citeşte şi: Berlinul anunţă că diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia au revenit în Germania – Black News

Ţinând cont de aceasta, a adăugat el, ‘am dat ordin guvernului şi responsabililor de la Apărare şi Securitate să elaboreze măsuri pentru a împiedica intrarea în Belarus a diferiţilor sabotori’.

‘În ultimul timp, astfel de cazuri s-au înmulţit. Aşadar, aş dori să aud propuneri pentru ca ele să fie oprite’, a declarat preşedintele belarus.

Lukaşenko a subliniat că situaţia din jurul Belarusului rămâne complexă şi că de-a lungul frontierelor se observă provocări, iar potenţialul militar al NATO este în creştere.

Citeşte şi: Infirmierii din Anglia fac din nou în grevă pentru a obţine salarii mai mari

Un tren de marfă care se îndrepta din Belarus spre Rusia a deraiat luni în regiunea de frontieră rusă Briansk, în urma unui atac cu explozibili.

‘Trenul era compus din 78 de vagoane. Ca urmare a exploziei, 8 vagoane (şi locomotiva) au deraiat. Mecanicii nu au fost răniţi’, a informat Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Belarus, citat de EFE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care...

Mircea Baciu, primul moldovean care a cucerit cele mai înalte șapte vârfuri ale lumii

Mircea Baciu, primul moldovean care a cucerit cele mai înalte șapte vârfuri ale lumii Alpinistul Mircea Baciu este primul moldovean care a ajuns pe cele...

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor Este sezonul vacanțelor, iar de multe ori drumul nostru către relaxare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.