Lula da Silva îşi menţine avantajul împotriva preşedintelui Bolsonaro înaintea alegerilor prezidenţiale din octombrie (sondaj)

Publicat:

Fostul preşedinte brazilian de stânga Luiz Inacio Lula da Silva îşi menţine avantajul împotriva preşedintelui în exerciţiu de dreapta Jair Bolsonaro înaintea alegerilor prezidenţiale din octombrie, dar distanţa dintre ei se micşorează faţă de cum era în ianuarie, arată miercuri sondajul Genial/Quaest, citat de Reuters, potrivit agerpres.  

Sprijinul alegătorilor pentru Lula este de 44% într-un prim tur al votului faţă de Bolsonaro de 32%, un avans de 12 puncte ce a scăzut de la 14 în sondajul anterior.


Citește și : Diplomaţia lituaniană elogiază vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Într-un al doilea tur de scrutin aşteptat, fostul preşedinte este văzut câştigând cu o diferenţă mai mică de 14 puncte procentuale – 51% din voturi faţă de 37% pentru Bolsonaro, potrivit sondajului Genial/Quaest.

Sondajul Genial/Quaest arată de asemenea că părerea negativă despre guvernul lui Bolsonaro a scăzut la 43%, faţă de 47% în iulie, în timp ce procentul celor care văd guvernul într-o lumină pozitivă a crescut cu un punct procentual la 27%.

Pentru 40% dintre respondenţi, situaţia economică a ţării rămâne cea mai mare problemă cu care se confruntă naţiunea, un procent mai mic comparativ cu 44% înregistrat în iulie.

Citește și : Ruşii pun pe orbită un satelit iranian

Pollster Quaest a intervievat faţă în faţă 2.000 de alegători între 28 şi 31 iulie. Sondajul are o marjă de eroare de 2 puncte procentuale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine i-ar putea lua locul lui Mircea Geoană la NATO

Cine i-ar putea lua locul lui Mircea Geoană la NATO Polonezii au doi candidați pentru postul de secretar general adjunct al NATO, în locul lui...

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari și doi...

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități 31 iulie este ultima zi când pot fi depuse dosarele...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.