Lumea cataloagelor de produse

Publicat:

Pe plan mondial se tipăresc anual miliarde de cataloage pentru sute de mii de afaceri. Doar în SUA statisticile arată că s-au tipărit aproape 10 miliarde de cataloage în anul 2017. Într-adevăr, acest număr este sub jumătate din recordul absolut care a fost atins în 2007 – de 20 de miliarde. Iar recentele schimbări din legislația europeană privind protecția datelor probabil că au dus la o nouă scădere a numărului de cataloage tipărite pe continent.

Cu toate acestea, în continuare primim cataloage în cutiile poștale, uneori fie că ne dorim acest lucru sau nu. Cataloagele de produse prin care companiile încearcă să-și atragă și să-și fidelizeze clienții rămân una dintre metodele preferate de marketing. Lanțurile de magazine din toate domeniile – hypermarketuri, electronice, casă, grădină, haine, pantofi, sport, farmaceutice, cosmetice, jucării etc. – au dezvoltat de-a lungul timpului modalități specifice de prezentare a ofertei, iar catalogul este un instrument cu care ne-am obișnuit atât de tare încât este greu de crezut că va dispărea prea curând.


Publicul s-a obișnuit cu cataloagele și există o foarte mare categorie de persoane care preferă ca, înainte să facă o vizită la magazin, să verifice ultimele oferte, promoții și concursuri. De fapt, ca să fim sinceri, numeroase persoane nici măcar nu se duc la magazin dacă nu este o promoție, fiind deja faimoase cazurile în care clienții ajung să se ia la bătaie pentru ultima tigaie 2+1 sau pentru cel mai ieftin televizor LCD.

Spuneam la început că tirajul cataloagelor tipărite a scăzut, iar motivul nu este scăderea puterii de cumpărare a oamenilor. Dimpotrivă, ultimul deceniu a aduc o creștere a consumerismului. Motivul este dezvoltarea mediului online, cu accent pe comerțul online. Acesta permite metode de publicitate mai eficiente, așa că o parte dintre fonduri s-au dus către acest mediu de comunicare.

Una dintre cele mai interesante noutăți în acest domeniu este apariția cataloagelor online. Există siteuri internaționale specializate în prezentarea tuturor cataloagelor tipărite sau online într-un singur loc. Fie că te interesează ultimele oferte pe care nu vrei să le ratezi, fie că, dimpotrivă, vrei să faci shopping în liniște, fără sute de vânători de promoții în jurul tău, un site precum Catalomat este sursa perfectă de informații, indiferent de tipul de magazin pe care îl cauți.

Să spunem că ești în căutarea cadoului perfect pentru copiii sau nepoți și te gândeai să mergi la Jumbo Romania, lanțul regional de magazine dedicate jucăriilor. Cauți catalogul Jumbo online și verifici înainte dacă merită să înfrunți frigul de afară. Poate că te gândeai să-i cumperi mamei sau soției un produs cosmetic de calitate – de ce să nu verifici ultimul catalog Avon? De fapt, chiar și dacă nu ai nicio idee despre ce cadouri ai putea cumpăra celor dragi de sărbători, un site de cataloage online este sursa perfectă de inspirație!

Se consideră că primul catalog de produse este o listă de cărți scrise de mână și distribuite de către un librar venețian în anul 1498. A trecut peste o jumătate de mileniu de atunci și cataloagele rezistă. Doar forma lor se schimbă.

Site: https://www.catalomat.ro/

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Chișinăul a găzduit astăzi ediția aniversară de 10 ani a „Chișinău Kids Marathon 2024”

Chișinăul a găzduit astăzi ediția aniversară de 10 ani a „Chișinău Kids Marathon 2024” Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a i-a felicitat pe...

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local Locuitorii orașului Cricova vor putea face în continuare sport pe un nou...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.