X

Lumea înregistrează un nou ‘record’ negativ: peste o jumătate de milion de contaminări cu covid-19 într-o singură zi

Peste 500.000 de noi contaminări cu noul coronavirus SARS-CoV-2 au fost înregistrate în mod oficial în lume marţi – un nou ”record” -, potrivit unui bilanţ realizat miercuri, pe baza datelor furinizate de autorităţi în domeniul sănătăţii, de către AFP, scrie news.ro .

În total, peste 516.898 de infecţii au fost declarate şi 7.723 de morţi din cauza covid-19.

Citește și : Guvernul francez DIZOLVĂ o asociaţie musulmană

Această creştere a numărului cazurilor de covid-19 în lume se explică doar în parte prin creşterea numărului testelor realizate de la primul val al pandemiei, în martie-aprilie, în lume.

Europa este continentul pe care pandemia a accelerat cel mai rapid – cu peste 220 000 de noi contaminări zilnice, în medie, în ultimele şapte zile – reprezentând o creştere cu 44% faţă de săptămâna precedentă.

NOU VÂRF ÎN POFIDA RESTRICŢIILOR

În contextul în care numeroase ţări impun noi măsuri stricte în vederea opririi acestui al doilea val, Europa se apropie de o medie de 2.000 de decese zilnic.

În primul val al pandemiei, în aprilie, se înregistrau peste 4.000  de morţi zilnic.

Statele Unite se confruntă, de asemenea, cu o creştere a numărului cazurilor detectate.

Citește și : Mutare ŞOC în Asia! Americanii îşi deschid ambasadă în Maldive

America a înregistrat pentru prima oară peste 500.000 de contaminări într-o săptămână în ultimele şapte zile, după ce săptămâna trecută a înregistrat 370 000.

Dintre aceste 500.000 de cazuri înregistrate marţi în lume, peste jumătate au fost semnalate în primele zece cele mai afectate ţări – Statele Unite, India, Brazilia, Rusia, Franţa, Spania, Argentina, Columbia, Regatul Unit şi Mexic.

Tags: covid-19europarecordSARS-CoV-2
Categorii: DiasporaSinteze