X

Lumina s-ar putea ieftini. SA „Energocom” cere reducerea tarifului

Lumina s-ar putea ieftini. SA „Energocom” cere reducerea tarifului

În următoarea perioadă, tariful la energia electrică ar putea să fie diminuat, scrie portalul bani.md.

Citește și: O nouă schemă de finanțare ilegală a acoliților lui Șor. S-a descins cu percheziții

Potrivit sursei citate, SA „Energocom” cere reducerea tarifului cu 21%%, până la 1,80 lei/kWh. O solicitare în acest sens a fost deja depusă și urmează să fie examinată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit furnizorului, solicitare vine în contextul unei scăderi generale a costurilor de achiziție a energiei electrice, dar și a altor factori economici relevanți.

Cu toate acestea, Energocom avertizează că următoarea revizuire a prețului reglementat al Furnizorului Central de Energie Electrică (FCEE), programată pentru luna februarie 2025 și aplicabilă din martie 2025, ar putea genera provocări semnificative. Aceasta este cauzată de faptul că 94-95% din energia achiziționată în lunile ianuarie și februarie va proveni de la Centralele Electrice cu Termoficare (CET-uri), care au un tarif mai mare decât prețul reglementat al FCEE.

În prezent, Chișinăul cumpără 80% din necesarul său de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, la un preț de 66 de dolari pe MWh. Consumatorii Premier Energy achită 2,34 lei per kWh, în timp ce cei din nordul țării plătesc 2,81 lei per kWh.

Tags: Agenția Națională pentru Reglementare în EnergeticăANRESA Energocomtarif la energie
Știrile zilei