X

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova

Republica Moldova nu este singură, iar reuniunea de astăzi este o dovadă în acest sens. Declarația aparține ministrei afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, și a fost făcută la sosirea la cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care se desfășoară astăzi la Chișinău. Oficiala a menționat că România a fost și va fi mereu alături de Republica Moldova, transmite IPN.

„Dorim să sprijinim în continuare Republica Moldova în parcursul său european, în dezvoltarea sa economică, cu proiecte de inter-conectivitate în sectorul energetic, digital, transport. România a fost și va fi mereu alături de Republica Moldova. Vom discuta astăzi proiecte concrete împreună cu partenerii europeni”, a declarat ministra română de externe pentru jurnaliști.

„Știm că trecem cu toții printr-o situație dificilă cu războiul dus de Rusia în Ucraina, cu atacurile hibride ale Rusiei împotriva Republicii Moldova, împotriva cetățenilor din Republica Moldova, dar este important să lucrăm împreună. Ceea ce facem azi este un exemplu în acest sens – să combatem dezinformarea, să combatem atacurile hibride ale Rusiei și să consolidăm reziliența Republicii Moldova”, a mai spus Luminița Odobescu.

La Chișinău a început cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. La eveniment participă peste 65 de delegații, reprezentate de miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale.

Tags: alăturide R. MoldovaLuminiţa OdobescuRomania
Categorii: PoliticăȘtirile zilei