X

Luna cea mai neagră în Cehia! Aproape 5.800 de oameni au fost răpuşi de COVID în martie

Republica Cehă a înregistrat mai multe decese asociate coronavirusului în luna martie decât în oricare altă lună de până acum din pandemie, arată cifrele oficiale date publicităţii joi, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ministerul Sănătăţii a estimat numărul deceselor din ultima lună la 5.779. Acesta este cu circa 800 mai mare decât cel înregistrat în noiembrie, luna precedentă cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19.

Citeşte şi: Italia PRELUNGEŞTE restricţiile până la sfârşitul lui aprilie – Black News

De când a început pandemia, s-au înregistrat în total 26.856 de decese în Republica Cehă, care are o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Înainte de sărbătorile de Paşti, ministrul sănătăţii Jan Blatny a făcut apel la cetăţeni să respecte măsurile de combatere a coronavirusului în pofida vremii calde care îi atrage pe oameni afară.

“Dacă oamenii nu respectă restricţiile de Paşti, avem o mare problemă”, a spus el.

În prezent, oamenii pot pleca din cartier numai în circumstanţe excepţionale.

Citeşte şi: Veşti bune de la CDC: Persoanele vaccinate NU mai pot transmite coronavirusul – Black News

Acest lucru a fost criticat de primarul Pragăi, Zdenek Hrib, care are pregătire medicală. “Să îngrămădeşti peste un milion de persoane într-un spaţiu atât de redus nu are deloc sens din punct de vedere epidemiologic”, a postat el pe Twitter.

Cifrele privind numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 scad constant la nivel naţional. Totuşi, potrivit raportărilor actuale, peste 400 de persoane la 100.000 de locuitori s-au infectat în ultimele şapte zile.

Tags: cehiacoronaviruscovid-19Jan BlatnyPragaZdenek Hrib
Categorii: Diaspora