X

Luna mai vine cu veşti bune în Polonia! Autorităţile pregătesc relaxarea restricţiilor

Polonia plănuieşte să redeschidă gradual economia şi să ridice restricţiile antiepidemice în etape săptămânale în cursul lunii mai, în condiţiile în care numărul infectărilor cu coronavirus continuă să scadă şi campania de vaccinare avansează, transmite dpa, potrivit agerpres.

Având în vedere că media săptămânală de noi infectări a scăzut cu 40% faţă de intervalul anterior, datele actuale ‘oferă motive pentru un optimism prudent’, a afirmat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

Citeşte şi: Armata israeliană a doborât o dronă lansată din Liban

Relaxarea va începe timid, cu redeschiderea facilităţilor sportive pentru grupuri organizate de tineri la 1 mai.

Începând din 4 mai, prima zi după un weekend prelungit în Polonia, se vor redeschide mall-urile, cu un număr limitat de clienţi. Elevii cei mai mici, cu vârste între 7 şi 9 ani, vor reveni în şcoli. De asemenea, galeriile de artă şi muzeele îşi vor redeschide porţile.

Din 8 mai, hotelurile vor putea din nou să primească clienţi, în limita a 50% din capacitate, în timp ce restaurantele, barurile şi cafenelele vor putea funcţiona în aer liber.

În funcţie de rata de infectare, de la mijlocul lunii mai ar putea fi ridicată obligativitatea purtării măştilor în spaţiile deschise.

Începând din 29 mai, toţi elevii vor reveni în şcoli, restaurantele vor putea primi clienţi în interior şi se vor redeschide cluburile, piscinele, teatrele, cinematografele, cu limită de clienţi.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

Anunţând acest calendar, premierul Morawiecki i-a îndemnat pe polonezi să continue să respecte restricţiile cât timp acestea mai sunt în vigoare.

Miercuri, Polonia a raportat încă 636 de decese asociate COVID-19, al căror bilanţ total a ajuns la 66.533. Până acum au fost administrate 10,7 milioane de doze de vaccin, iar aproape 2,75 milioane de persoane au primit ambele doze, într-o ţară cu 38 milioane de locuitori.

Tags: coronaviruscovid-19Mateusz MorawieckiPoloniarestricțiivarsovia
Categorii: Externe