Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele

Publicat:

Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele

Oamenii de știință au descoperit că Luna se îndepărtează de Pământ, un lucru care schimbă tot ceea ce credeam că știm despre relația planetei noastre cu singurul său satelit natural,  potrivit  indy100.

Îndepărtarea Lunii de Pământ are un impact foarte real asupra duratei zilelor pe planeta noastră, însă într-un ritm extrem de lent, consecințele urmând a fi sesizabile peste milioane de ani, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Cum s-a ajuns la concluzia că Luna se îndepărtează de Pământ

Constatarea a fost făcută în urma unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea Wisconsin-Madison, care s-a concentrat asupra rocilor dintr-o formațiune cu o vechime de 90 de milioane de ani. Cercetătorii au reușit să analizeze interacțiunile Pământului cu Luna și și-au făcut o idee despre ce s-a întâmplat pe parcursul a 1,4 miliarde de ani, ajungând la  surprinzătoarea concluzie .

Când vor fi mai mari zilele terestre

Concret, se pare că Luna se îndepărtează de Pământ cu 3,82 centimetri pe an, ceea ce  înseamnă că, în cele din urmă, în 200 de milioane de ani, zilele terestre vor dura 25 de ore.

„Pe măsură ce Luna se îndepărtează, Pământul este ca un patinator artistic care se învârte și încetinește pe măsură ce își întinde brațele. Una dintre ambițiile noastre a fost să folosim astrocronologia pentru a spune timpul în trecutul cel mai îndepărtat, pentru a dezvolta scări de timp geologice foarte vechi. Vrem să putem studia roci vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu modul în care studiem procesele geologice modern”, a explicat Stephen Meyers, profesor de geostiințe la Universitatea din Wisconsin-Madison, potrivit sursei citate.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Informațiile cu privire la Lună urmează să fie updatate și datorită programului spațial al Chinei, care a descoperit structuri ascunse care i-ar putea ajuta pe cercetători să  reconstituie trecutul satelitului natural al Pământului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acte cu semne de falsificare, depistate în bagajele a doi pasageri

Acte cu semne de falsificare, depistate în bagajele a doi pasageri În Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), polițiștii de frontieră au descoperit în cadrul verificărilor adiționale...

Încasări de peste 717 milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 717 milioane la Serviciul Vamal Serviciul Vamal raportează încasări de peste 717,4 milioane de lei în ultima săptămână. Citește și: Temperaturi în...

METEO// Temperaturi în scădere și ploi de scurtă durată

METEO// Temperaturi în scădere și ploi de scurtă durată Pentru ziua de astăzi, meteorologii anunță valori termice mai confortabile și ploi de scurtă durată. Citește și:...

Premier Energy anunţă că luni, 29 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 29 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni, 29 iulie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.