X

Lungmetrajul “Get Out” a câştigat principalul trofeu la gala Independent Spirit Awards

Lungmetrajul “Get Out”, un thriller cu accente horror şi de satiră, care denunţă rasismul din Statele Unite, a câştigat principalul trofeu – cel mai bun film – la gala Independent Spirit Awards sâmbătă seară la Los Angeles, cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar, informează Reuters şi AFP.

Jordan Peele, un actor de comedie care a scris scenariul şi a regizat acest film, s-a impus la categoria “cel mai bun regizor” la Independent Spirit Awards, o gală anuală care recompensează cele mai bune producţii cinematografice independente, realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi cu bugete de producţie mici, conform agerpres.

Filmul “Get Out”, o satiră rasială ce prezintă povestea unui tânăr de culoare care vizitează familia iubitei sale caucaziene, a impresionat şi în box office, obţinând încasări de 176 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

Citește și : Italia : S-au deschis urnele de vot pentru scrutinul legislativ. Alianța lui Berlusconi favorită

Pelicula a primit patru nominalizări la Oscar şi va concura la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor”, “cel mai bun scenariu original” şi “cel mai bun actor” (Daniel Kaluuya).

Frances McDormand, care a câştigat toate premiile majore atribuite în actualul sezon al premiilor cinematografice graţie interpretării sale din filmul “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, a fost desemnată cea mai bună actriţă la gala Independent Spirit Awards, organizată sâmbătă seară pe o plajă din Santa Monica. Specialiştii consideră că ea are cele mai mari şanse pentru a câştiga Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la gala de duminică seară.

Timothee Chalamet, starul de 22 de ani din filmul “Call Me By Your Name”, o dramă despre doi bărbaţi care se îndrăgostesc, a câştigat premiul Independent Spirit la categoria “cel mai bun actor principal”. La premiul Oscar aferent acestei categorii, însă, marele favorit este Gary Oldman, protagonistul filmului “Darkest Hour”.

Allison Janney, care a câştigat la rândul ei toate trofeele majore din acest an după ce a interpretat rolul unei mame abuzive în pelicula biografică “I, Tonya”, a fost recompensată sâmbătă seară şi cu premiul Independent Spirit la categoria “cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Aceeaşi performanţă a fost reuşită şi de Sam Rockwell la categoria echivalentă masculină – cel mai bun actor în rol secundar – graţie interpretării unui poliţist rasist şi alcoolic în drama “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Allison Janney şi Sam Rockwell sunt nominalizaţi şi la premiile Oscar, la aceleaşi categorii.

Sâmbătă seară, Greta Gerwig a câştigat premiul Independent Spirit la categoria “cel mai bun scenariu” cu filmul ei “Lady Bird”.

“Visages, Villages”, de Agnes Varda şi artistul vizual JR, a fost desemnat cel mai bun documentar la Independent Spirit Awards 2018. Această peliculă ar putea să îi aducă regizoarei franceze în vârstă de 89 de ani, o reprezentantă a Noului Val din cinematografia franceză, primul Oscar într-o categorie competitivă. Ea a primit deja în noiembrie 2017 un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

“Una Mujer Fantastica” a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin. Această dramă regizată de cineastul chilian Sebastian Lelio, a cărei protagonistă este actriţa transgender Daniela Vega, are mari şanse să câştige şi premiul Oscar duminică seară la aceeaşi categorie.

Premiile Independent Spirit reprezintă un bun indicator în privinţa viitorilor laureaţi la galele Oscar.

Câştigătorii premiului pentru cel mai bun film atribuit la ultimele patru ediţii ale galei Independent Spirit Awards – “Moonlight”, “Spotlight”, “Birdman” şi “12 Years a Slave” – au câştigat apoi şi premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Tags: Get OuthorrorIndependent Spirit Awardslos angelesOscarsatirăthriller
Categorii: Știrile zilei