Lungmetrajul “The Post”, regizat de Steven Spielberg desemnat cel mai bun film al anului 2017

Publicat:

Lungmetrajul “The Post”, regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks şi Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriţii actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marţi seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociaţie de cineaşti şi producători de film, ce a fost înfiinţată în 1909, informează agerpres .

National Board of Review, o organizaţie creată în urmă cu 108 ani la New York, este alcătuită din “pasionaţi de film, cineaşti, profesionişti din industria cinematografică şi profesori de cinema”, potrivit fondatorilor acestei asociaţii de prestigiu.


Filmul “The Post” prezintă felul în care jurnalista Katharine Graham (Meryl Streep) de la Washington Post şi editorul Ben Bradlee (Tom Hanks) au decis să colaboreze şi să publice documentele din seria “Pentagon Papers”, riscând sancţiuni din partea justiţiei, pentru a dezvălui o tentativă de acoperire a unor secrete guvernamentale despre războiul din Vietnam.

Citește și : Donald Trump, a distribuit pe Twitter înregistrări video antiislam postate iniţial de un lider de extremă-dreaptă britanic

Actorii Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Tracy Letts, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford şi Zach Woods se regăsesc şi ei pe afişul filmului, care a fost dedicat regretatei scenariste Nora Ephron.

Acest film va intra în cinematografele din America de Nord pe 12 ianuarie.

National Board of Review a alcătuit şi o listă a celor mai bune 10 filme ale anului (care nu include însă niciodată lungmetrajul desemnat cel mai bun film din anul respectiv). În 2017, această listă este alcătuită din următoarele producţii cinematografice: “Baby Driver”, “Call Me By Your Name”, “The Disaster Artist”, “Downsizing”, “Dunkirk”, “The Florida Project”, “Get Out”, “Lady Bird”, “Logan”, “Phantom Thread”.

Protagoniştii filmului “The Post”, Tom Hanks şi Meryl Streep, au fost premiaţi de National Board of Review la categoriile de interpretare – cel mai bun actor în rol principal, respectiv cea mai bună actriţă în rol principal.

Willem Dafoe (“The Florida Project”) şi Laurie Metcalf (“Lady Bird”) au fost recompensaţi cu premiile secundare de interpretare.

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a fost atribuit cineastului Paul Thomas Anderson, regizorul filmului “Phantom Thread” – ultimul film al celebrului actor Daniel Day-Lewis.

Trofeul aferent categoriei “cel mai bun scenariu adaptat” a fost decernat lui Scott Neustadter şi Michael H. Weber, scenariştii filmului “The Disaster Artist”.

Greta Gerwig s-a impus la categoria “cel mai bun regizor” cu filmul “Lady Bird”.

Lungmetrajul “Coco” a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, iar producţia cinematografică “Jane” a triumfat la categoria “cel mai bun documentar”.

Premiul pentru cel mai bun film străin a revenit peliculei “Foxtrot”, de Samuel Maoz. În afara acestui film, National Board of Review a alcătuit şi o listă a celor mai bune cinci filme străine: “A Fantastic Woman”, “Frantz”, “Loveless”, “Summer 1993” şi “The Square”.

Lungmetrajul “Get Out”, de Jordan Peele, a câştigat două premii – cel mai bun regizor debutant şi cea mai bună distribuţie.

Timothee Chalamet, unul dintre protagoniştii filmului “Call Me by Your Name”, a fost desemnat cel mai bun actor debutant.

Patty Jenkins – regizoarea filmului “Wonder Woman” – şi Gal Gadot – protagonista acestui film – au fost recompensate de National Board of Review cu Spotlight Award, iar documentarul “Let It Fall: Los Angeles 1982 – 1992”, regizat de John Ridley, a primit NBR Freedom of Expression Award.

Gala de înmânare a trofeelor National Board of Review va avea loc pe 9 ianuarie la New York.

În 2016, cel mai bun film al anului, potrivit voturilor exprimate de membrii asociaţiei National Board of Review, a fost lungmetrajul “Manchester by the Sea”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.