X

Luptă în instanță pentru moșternirea lui Rupert Murdoch

Luptă în instanță pentru moșternirea lui Rupert Murdoch

Moșternirea uriașă a lui Rupert Murdoch este subiectul unei lupte în instanță care a început luni. Viitorul imperiului mediu și trustul în valoare de 14,9 miliarde de lire sterline ar putea fi stabilit la finalul procesului. Cazul îi pune pe poziții adverse pe miliardar și trei dintre copiii săi.

Procesul care îi aduce față în față pe Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, și trei dintre copiii săi cei mai mari, va stabili cine va câștiga cele mai multe acțiuni și va controla News Corp și Fox News atunci când miliardarul va muri, potrivit BBC, scrie stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Murdoch a vrut să modifice un trust de familie creat în 1999, astfel încât fiul său, Lachlan, să poată prelua controlul fără „interferențe” din partea fraților săi Prudence, Elisabeth și James. Murdoch mai are doi copii pe nume Grace și Chloe și a fost căsătorit de cinci ori.

Din anii 1960, Murdoch și-a construit imperiul media care se întinde pe tot globul. Cele două companii ale sale sunt News Corporation, care deține ziare, inclusiv The Times și The Sun din Marea Britanie și Wall Street Journal din SUA, și Fox, care difuzează Fox News.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Tags: instanţăRupert Murdoch
Diverse