X

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a JO de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a JO de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a Jocurilor Olimpice de la Paris. Se întâmplă după ce moldoveanca a învins-o pe chinezoaica Kexin Hong în semifinală.

Anastasia Nichita concurează în proba de lupte feminine în categoria de greutate 57 kg, potrivit newsmaker.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

În drumul spre semifinală, aceasta le-a învins pe nemțoaica Sandra Paruszewski (9-0) și pe brazilianca Giullia Penalber (5-0). În semifinală, sportiva s-a confruntat cu Kexin Hong din China, pe care a învins-o.

Astfel, Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală, care va avea loc în data de 10 august. Sportiva se va lupta pentru aurul olimpic. Chiar dacă va fi învinsă, aceasta va obține medalia de argint.

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoara în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a 10 probe. Țara noastră a obținut până acum două medalii de bronz la Olimpiada de la Paris. Acestea au fost câștigate de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: Anastasia NichitaKexin Hongparissemifinală
Sport