X

Luptătorii din “Azov” au deblocat soldați ucraineni încercuiți la New York

Luptătorii din “Azov” au deblocat soldați ucraineni încercuiți la New York

Brigada specială “Azov” a Gărzii Naționale din Ucraina s-a alăturat altor unități ucrainene pentru a lupta în localitatea New York, pe direcția Torețk, în regiunea Donețk. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al brigăzii pe 6 septembrie.
Potrivit luptătorilor din “Azov”, situația pe linia frontului era catastrofală în momentul în care brigada a fost implicată în acțiunile de luptă din această zonă. Cu toate acestea, brigada a reușit să stabilizeze poziția apărătorilor ucraineni, să recupereze o parte din New York și să deblocheze forțele de apărare care erau încercuite de inamic.
Cu toate că situația rămâne tensionată, brigada informează că rușii lansează până la 15 atacuri pe zi în zona de responsabilitate a unității. În ciuda luptelor grele, soldații ucraineni își mențin apărarea și contraatacă cu succes. Brigada “Azov” a subliniat că multiplele declarații ale rușilor despre presupusa capturare a localității sunt manipulări.
„Rugăm mass-media și societatea să nu creadă propaganda inamică cu privire la acțiunile forțelor de apărare. Aveți încredere în ‘Azov’ și sprijiniți armata prin toate mijloacele”, au transmis soldații ucraineni.
Tags: AzovBrigada specialănew yorksoldatiucraineni
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei