X

Luptătorii Victor Ciobanu și Irina Rîngaci intră în bătălia pentru medalii

Luptătorii Victor Ciobanu și Irina Rîngaci intră în bătălia pentru medalii

Noi speranțe la medalii pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Luptătorii Irina Rîngaci și Victor Ciobanu își vor face apariția pe saltele și vor încerca să scrie istorie. Până acum, doar Sergiu Mureico a cucerit o medalie olimpică la lupte, „bronz” la ediția din Atlanta din anul 1996, scrie moldova1.md.

rina Rîngaci va evolua în competiția de lupte feminine, în concursul categoriei de greutate de până la 68 de kilograme. Sportiva noldoveancă, care va debuta la Jocurile Olimpice, are în palmares o medalie de aur la Campionatele Mondiale, 2 medalii de aur la Europene și multe alte distincții la diferite categorii de vârstă. În optimile de finală, Rîngaci o va înfrunta pe Pak Sol Gum din Corea de Nord. Aceasta are 18 ani.

Victor Ciobanu va evolua la lupte greco-romane, în categoria de greutate de până la 60 de kilograme. Va fi a doua sa participarea la Olimpiadă, după cea de la Tokyo din 2021. Ciobanu are în palmares, printre altele, câte un titlu mondial și european.

Și Ciobanu va întâlni un reprezentant al Coreii de Nord în optimile de finală. Victor va lupta cu Ri Se-ung, sportiv care în urmă cu un deceniu a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret.

Sport