X

Lupte dure la Raqqa, împotriva ultimilor jihadişti ISIS din Siria

Forţele antijihadiste susţinute de Washington desfăşoară luni la Raqqa “cele mai dure lupte” împotriva ultimilor combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat un purtător de cuvânt al Forţelor Democrate Siriene (FDS), în timp ce ofensiva a intrat în faza sa finală, informează AFP, conform agerpres.

Luptele “vor pune capăt prezenţei Daesh, aceasta însemnând că ei (jihadiştii) au de ales între a se preda sau a muri”, a dat asigurări Jihane Cheikh Ahmed, purtătoarea de cuvânt a operaţiunii “furia Eufratului”, precizând că ultimele sectoare unde s-au retras jihadiştii din Raqqa “sunt zone fortificate, unde se află multe câmpuri de mine”.

“Forţele Democrate Siriene duc acum luptele lor cele mai dure”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Citeşte şi: EXPLOZIE urmată de un incendiu puternic pe o platformă petrolieră din Louisiana. Cel puţin şase oameni sunt răniţi

Combatanţii organizaţiei ultraradicale continuă să ocupe sectoare în centrul şi nordul oraşului, retrăgându-se inclusiv pe un stadion şi într-un spital din centrul localităţii.

Intrate de la începutul lui iunie în Raqqa şi susţinute de lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Washington, FDS au recucerit progresiv 90% din oraş, după mai multe luni de lupte înverşunate.

Duminică, un alt purtător de cuvânt al FDS a dat asigurări că niciun civil nu se mai află în Raqqa. “Peste 3.000 de civili au fugit (din Raqqa) sâmbătă seara în virtutea unui acord şi au ajuns în zonele aflate sub controlul FDS”, a declarat acesta.

Tags: Forţele Democratice Siriene (FDS)furia eufratuluiJihane Cheikh AhmedRaqqasiriaStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei