X

Lupte intense Donbas: Rușii atacă pe toată lungimea frontului, ucrainenii resping asalturile

Lupte intense Donbas: Rușii atacă pe toată lungimea frontului, ucrainenii resping asalturile

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei transmite că în cursul zilei de duminică a respins 16 atacuri inamice în direcția Avdiivka și că în total, 29 de ciocniri de luptă au avut loc pe front în cursul zilei, conform Ukrainskaia Pravda.

Rușii nu renunță la intenția de a elimina unitățile ucrainene din capetele de pod de pe malul stâng al Niprului, conform sursei citate. Astfel, în timpul zilei, trupele Moscovei au efectuat mai multe atacuri fără succes, dar unitățile ucrainene continuă să-și mențină pozițiile și provoacă pierderi semnificative invadatorilor, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

Aviația Forțelor de Apărare ucrainene a lovit în schimb zone în care era concentrat personalul inamic. La rândul lor, rușii au lansat 6 rachete și au efectuat 40 de lovituri aeriene în direcția trupelor ucrainene.

Armata Ucrainei mai spune că a respins ofensive ruse din direcțiile Cernihiv, Kupiansk, Harkov, Liman, Zaporojie. Cu toate astea, zeci de localități au fost lovite aerian de trupele inamice, conform sursei citate.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Situația operațională nu s-a schimbat semnificativ nici în direcția Bakhmut, unde Forțele de Apărare au respins un atac inamic în apropiere de Andriivka, conform ucrainenilor.

Tags: atacuriBakhmutDonbasZaporojie
Externe