Luxemburgul susține aderarea Moldovei la UE

Publicat:

Luxemburgul susține aderarea Moldovei la UE

Luxemburgul susține aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Dorin Recean și omologul său Luc Frieden au semnat o declarație de rigoare la Chișinău.

Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare


Luxemburgul susține aderarea Moldovei la UE

„Prioritatea noastră este să ne lipsim de granițe fizice și democratice, pe care le avem cu vecinii noștri. Parteneriatele noastre în educație și schimburile interculturale vor deschide noi orizonturi, pentru ca tinerii să construiască Moldova prosperă.(…) Salut semnarea de astăzi a declarației comune, care reconfirmă sprijinul Luxemburgului pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, a spus șeful Executivului.

Premierul luxemburghez Luc Frieden a punctat că pacea stabilitatea pe continentul european sunt durabile, iar statele trebuie să aibă reguli și ambiții similare.

Luxemburgul susține aderarea Moldovei la UE

„Este onoare mare să cunosc mai bine Moldova. Uniunea Europeană ne-a oferit nouă pace, democrație, prosperitate după cel de-al Doilea Război Mondial. Voi ați devenit independenți și împreună vrem să facem următorul pas de crearea a familiei europene, care crede în aceleași principii. Moldova face parte din această familie”, a punctat oficialul din Luxemburg.

Luc Frieden a ajuns vineri dimineața în Republica Moldova. După întrevederea cu premierul Recean, delegația urmează să ajungă și la Președinție, unde urmează discuții cu șefa statului.

Vizita face parte dintr-un șir de recepții a delegațiilor oficiale în Republica Moldova, după în august în țara noastră au ajuns liderii baltici, apoi Moldova a fost vizitată de Olaf Scholz, Klaus Iohannis, Donald Tusk și alte delegații străine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, la premiera spectacolului „Grădina de sticlă”: „Aseară am văzut cum se transformă o carte în teatru viu”

Maia Sandu, la premiera spectacolului „Grădina de sticlă”: „Aseară am văzut cum se transformă o carte în teatru viu" Președinta Maia Sandu a mers la...

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare “cât mai mulţi” soldaţi germani

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare "cât mai mulţi" soldaţi germani Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani bănuit a fi de...

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT”

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT” Președintele PSRM, Igor Dodon, continuă să lanseze falsuri în spațiul public. De această dată,...

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul”

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul" Președinta Comisiei politică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.