M.Britanie: Program de despăgubiri pentru ‘generaţia Windrush’

Publicat:

Ministrul de interne britanic, Sajid Javid, a anunţat miercuri un program de despăgubiri pentru aşa-numita ‘generaţie Windrush’, imigranţi sosiţi după Al Doilea Război Mondial, dintre care unii au suferit un ‘tratament inacceptabil’, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această generaţie poartă numele navei Empire Windrush, sosită la 22 iunie 1948 în portul Tilbury, la 40 km est de Londra, având la bord mai multe sute de imigranţi originari din Caraibe, în principal din Jamaica, dar şi din insulele Bermude sau din Guyana britanică.


Citește și : Trump este mulţumit că unele ţări NATO au majorat bugetele destinate apărării colective

Anul trecut, un scandal a scos la iveală că guvernul i-a tratat ca imigranţi ilegali pe unii dintre ei, care ar fi trebuit totuşi să fie cetăţeni britanici, cerându-le să-şi dovedească fiecare an de şedere în Regatul Unit, sub ameninţarea expulzării.

‘Toată ţara a fost şocată de tratamentul inacceptabil suferit de unii membri ai generaţiei Windrush. Oameni care şi-au construit viaţa în această ţară, oameni care au dat atâta pentru această ţară, oameni care au toate drepturile să fie în această ţară, şi cărora li s-a spus că nu sunt bine-veniţi’, a declarat ministrul de interne în Camera Comunelor, prezentând detaliile programului.

‘A fost o eroare îngrozitoare şi care nu ar fi trebuit să se producă niciodată’, a adăugat Javid, exprimându-şi ‘profundul regret’.

La acest program, care se doreşte ‘simplu, accesibil şi just’, vor avea acces cetăţenii ţărilor din Commonwealth instalaţi în Marea Britanie înainte de 1973, precum şi unii dintre copiii şi nepoţii de imigranţi care se consideră lezaţi.

Citește și : Siria: Patru atacuri sinucigașe cu bombă au avut loc în orașul Raqqa

Costul total al programului de despăgubiri este estimat la 200 milioane de lire sterline (234 milioane de euro), a mai indicat ministrul de interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.