M5S dezvăluie programul de guvernare. Italia va suspenda toate sancţiunile împotriva Rusiei

Publicat:

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a dezvăluit vineri, pe internet, un program comun încheiat cu partidul Liga (extrema dreaptă) pentru guvernarea Italiei, program ce întoarce în mod evident spatele austerităţii, însă fără a părăsi zona euro. Totodată, programul prevede suspendarea sancţiunilor împotriva Rusiei şi construirea de centre de detenţie pentru “toţi migranţii ilegali”, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

În ţara cea mai “bătrână” din lume după Japonia, cele două partide intenţionează să scadă vârsta de pensionare, care urma să ajungă la 67 de ani în 2019. Acum, italienii se vor putea retrage din câmpul muncii când vârsta şi anii de cotizare vor însuma 100.


Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

Cele două promisiuni principalele ale partidelor sunt şi ele în program, chiar dacă niciun calendar nu a fost precizat: o reformă fiscală “curajoasă şi revoluţionară”, cu impozite atât pentru particulari, cât şi pentru întreprinderi reduse la 15 şi respectiv 20%, cum a promis Liga, şi cu introducerea unui “venit de cetăţenie” de 780 de euro lunar, cum a promis M5S.

Cele două partide susţin că îşi vor finanţa programul prin “tăieri în irosirea de bani în sectorul public, prin gestionarea datoriei publice şi printr-o recurgere corespunzătoare şi limitată la un deficit mai mare”.

Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

Potrivit programului de guvernare încheiat de cele două partide, suspendarea sancţiunilor împotriva Rusiei “este de dorit” şi este necesară construirea de centre de detenţie pentru absolut “toţi migranţii ilegali”, care trebuie repatriaţi şi care sunt estimaţi de Liga şi M5S la “circa 500.000”.

La alegerile parlamentare din 4 martie, cele mai multe mandate au fost câştigate de o alianţă de centru-dreapta condusă de formaţiunea antiimigraţie Liga, iar partidul antisistem Mişcarea 5 Stele s-a clasat, individual, cel mai bine. Partidul Democrat, de centru-stânga, s-a plasat pe poziţia a treia. 

CLICK aici pentru vizualizarea programului de guvernare propus de M5S şi Liga.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.