X

Macedonia de Nord donează tancuri Ucrainei

Macedonia de Nord intenţionează să doneze un număr nespecificat de tancuri din era sovietică Ucrainei în contextul în care încearcă să-şi modernizeze propria armată pentru a corespunde standardelor NATO, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Skopje, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că Ucraina va primi tancuri din batalionul de tancuri al Macedoniei de Nord care este în proces de modernizare.

Citeşte şi: Scumpirea petrolului şi gazelor A DUBLAT profitul şi vânzările grupului OMV – Black News

“Luând în considerare această situaţie şi solicitările Ministerului Apărării ucrainean, guvernul a decis ca o anumită cantitate din aceste capacităţi va fi donată Ucrainei, în conformitate cu necesităţile sale”, se mai menţionează în comunicat.

Ministerul nu a precizat numărul de tancuri pe care le va dona, dar a precizat că fac parte din a treia generaţie de tancuri de luptă din anii 1970 şi 1980 care au armură compozită şi sisteme de control al tragerii stabilizate computerizat.

Citeşte şi: Ruşii vor CIOPÂRŢIREA Ucrainei (FOTO)! Ţara vecină ar rămâne doar cu regiunea Kiev – Black News

Macedonia de Nord, fostă republică iugoslavă, este membră NATO şi ţară candidată la aderarea la UE. Ea a donat deja, ca şi alte ţări occidentali, echipament militar Ucrainei după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

Tags: Macedonia de NordNATOSkopjetancuriucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina