X

Macedonia de Nord extinde pe întreg teritoriul ţării interdicţia de circulaţie

Guvernul Macedoniei de Nord a decis, în urma propunerii Comisiei pentru boli infecţioase şi gestionare a crizei, să extindă interdicţia de circulaţie pe întregul teritoriu al ţării începând de miercuri, informează MIA şi DPA, scrie agerpres.

În zilele săptămânii, deplasarea cetăţenilor este interzisă între orele 16.00 după-amiază şi 05.00 dimineaţă în ziua următoare, a anunţat într-o conferinţă de presă televizată premierul Oliver Spasovski.

Citește și : Coronavirus în Marea Britanie: 439 de noi decese în 24 de ore

Persoanele de peste 67 de ani pot ieşi din casă în timpul săptămânii între orele 10.00 şi prânz, iar cei sub 18 ani în intervalul 13.00-15.00.

O interdicţie totală de circulaţie pentru toţi cetăţenii este impusă în weekend-uri, de la ora 16.00 vineri până luni, 05.00 dimineaţă. Până acum, interdicţia de circulaţie în weekend începea sâmbătă, la ora 16.00.

Potrivit deciziei, cetăţenii nu se pot deplasa în locurile publice în grupuri mai mari de două persoane, cu excepţia cuplurilor care au copii sub 14 ani, informează DPA.

În ceea ce priveşte activităţile din agricultură, fermierii se pot deplasa doar pe teritoriul satului, exclusiv pentru a munci.

Farmaciile vor fi deschise iar Ministerul Sănătăţii urmează să întocmească un plan privind modul de funcţionare al instituţiilor de sănătate.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia

Poliţia, armata, lucrătorii sanitari şi angajaţii magazinelor şi restaurantelor care livrează produse sunt excluşi de la această interdicţie.

În aceeaşi conferinţă de presă, ministrul sănătăţii Venko Filipce a raportat 15 cazuri noi de COVID-19 şi trei noi decese, bilanţul total fiind de 570 de cazuri de contaminare şi 21 de decese.

Tags: circulațiecovid-19deceseMinisterul SănătăţiiOliver SpasovskiVenko Filipce
Categorii: Diaspora