X

Macedonia de Nord şi Albania pot îndeplini condițiile pentru aderarea la UE

Macedonia de Nord şi Albania pot realiza reformele cerute pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat marţi comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi (foto), în cel mai nou semnal că cele două state vecine din Balcani sunt pe punctul de a depăşi opoziţia Franţei privind aspiraţiile lor europene, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a blocat deschiderea negocierilor cu Skopje şi Tirana în octombrie, a spus în weekend că este dispus să le permită celor două ţări să înceapă discuţiile pentru aderare în cazul în care Comisia Europeană va oferi o evaluare pozitivă luna viitoare.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

“Sunt foarte încurajat de vizitele mele în ambele ţări”, a spus Varhelyi la un eveniment organizat de un think-tank la Bruxelles.

“Ele nu renunţă la reforme şi veţi vedea că le vor realiza. Iar dacă vor face asta, puteţi avea încredere că negocierile vor fi deschise”, a adăugat el.

Citește și: Un autobuz de transport public a EXPLODAT în Columbia (VIDEO)! Șapte oameni au murit!

Dacă se va da acceptul pentru negocierile de aderare, aprobarea va pregăti terenul pentru un summit al liderilor din UE şi ai celor şase ţări candidate la aderare din Balcani – Serbia, Kosovo, Muntenegru, Albania, Bosnia şi Macedonia de Nord – care va avea loc în mai la Zagreb.

Tags: Albaniabalcanicomisia europeanaEmmanuel MacronMacedonia de NordOliver VarhelyiSkopjeTiranauniunea europeana
Categorii: Diaspora