MĂCEL în Yemen. Cel puţin 40 de nuntaşi au fost ucişi de un raid aerian saudit

Publicat:

Cel puţin 40 de persoane care participau la o nuntă într-un sat din nordul Yemenului au fost ucise, în cursul nopţii de duminică spre luni, într-un atac aerian întreprins de coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, transmite Reuters, citând surse medicale şi localnici, informează şi agerpres.

Şeful spitalului Al Jumhouri din Hajjah a declarat, prin telefon pentru Reuters, că au fost aduse 40 de cadavre, majoritatea ciopârţite, şi că 46 de persoane au fost rănite, printre care 30 de copii.


Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

Localnici şi medici au declarat că 50 de participanţi la nuntă au fost ucişi şi cel puţin 30 răniţi.

Postul de televiziune Al-Masirah al rebelilor şiiţi houthi a anunţat pe contul său de Twitter că 33 de oameni au fost ucişi şi alţi 55 răniţi.

Coaliţia arabă susţinută de Occident luptă de trei ani împotriva rebelilor înarmaţi houthi, care controlează zona şi o mare parte din nordul Yemenului.

Coaliţia a lansat mii de lovituri aeriene într-o campanie de restabilire a guvernului recunoscut internaţional, însă bombe rătăcite au ucis sute de civili în spitale, şcoli şi pieţe.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

Coaliţia afirmă că nu are ca ţintă civili şi a înfiinţat o comisie de anchetă privind atacuri care s-ar fi soldat cu victime în masă. Comisia a absolvit însă coaliţia de orice vină.

Războiul din Yemen a ucis mai mult de 10.000 de oameni, a obligat peste 2 milioane să se refugieze şi a adus ţara în pragul foametei, potrivit Naţiunilor Unite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front Locuitorii din capitala rusă Moscova care se înregistrează pentru a lupta în Ucraina...

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă Autorităţile române au emis, în noaptea de...

Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”

Un rus pregătea acţiuni de "destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice" Un rus suspectat de "organizarea de evenimente care ar putea duce la o destabilizare în...

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android Transcrierea automată a mesajelor vocale în text este testată de un grup de utilizatori Android...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.