Macron a anunţat că va efectua în curând o vizită în Rusia

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat sâmbătă pe Twitter că va efectua în curând o vizită în Rusia pentru noi convorbiri cu omologul său rus Vladimir Putin, informează Reuters, scrie agerpres.

“Convorbirile pentru construirea încrederii, iniţiate cu preşedintele Putin la Fortul Brégançon, continuă”, a notat Macron într-un tweet, menţionând securitatea europeană, conflictele regionale şi schimbările climatice printre subiectele-cheie de pe agenda viitoarelor discuţii. “Voi călători curând în Rusia”, a scris el.


Citește și : Papa Francisc a donat 27 de ventilatoare pentru a ajuta spitale din America Latină

Emmanul Macron nu a precizat când va efectua această vizită, însă Palatul Elysee anunţa vineri că vizita s-ar putea desfăşura “în lunile următoare”, “înainte de sfârşitul anului”, dar va trebui să ţină seama de criza generată de epidemia de COVID-19.

Macron şi Putin au discutat vineri în format de videoconferinţă, în timpul căreia preşedintele rus l-a invitat pe liderul francez să facă o vizită în Rusia.

Citește și : Preşedintele Ucrainei Zelenski vizitează zonele inundate de pe Prut şi promite ajutor

Videoconferinţa de vineri a fost caracterizată de Palatul Elysee drept un “schimb de opinii aprofundat şi substanţial”, care a “permis să se facă o evaluare a dialogului de încredere şi de securitate angajat” în cursul vizitei preşedintelui rus la fortul Brégançon, reşedinţa de vacanţă a preşedintelui francez în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin timp înainte de summitul G7 de la Biarritz (sud-vest). Preşedinţia franceză a insistat apoi asupra “calităţii relaţiei bilaterale”.

Preşedintele francez a îndemnat de mai multe ori Europa să-şi reexamineze parteneriatul strategic cu Rusia, susţinând că politica de sfidare a Moscovei din ultimii ani a eşuat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.