X

Macron a spus la Berlin că ştie cine va fi viitorul său prim-ministru, dar a refuzat să-i dezvăluie numele

Preşedintele francez reales Emmanuel Macron a declarat luni la Berlin că ştie cine va fi viitorul său prim-ministru, dar a refuzat să-i dezvăluie numele, potrivit AFP, scrie agerpres.   

“Da, dar nu aici vreau să vi-l spun, nici acum, bineînţeles”, a răspuns el în cursul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, atunci când a fost întrebat dacă ştie ce prim-ministru francez va asista la viitorul Consiliu al miniştrilor franco-german.

Citește și : Sebastian Kurz EXCLUDE revenirea în viaţa politică

Acest Consiliu franco-german va avea loc “în prima jumătate a lunii iulie”, după summiturile G7 şi NATO din iunie, a adăugat preşedintele francez, care îşi efectua la Berlin prima sa vizită externă după recenta sa realegere în funcţie.

Actualul premier Jean Castex va rămâne în funcţie până la sfârşitul primului mandat de cinci al lui Emmanuel Macron, care se încheie în mod oficial vineri seara.

Numirea noului prim-ministru, care trebuie să aibă o fibră în acelaşi timp “social, de mediu şi productivă”, potrivit portretului-robot conturat de şeful statului, face obiectul tuturor speculaţiilor de mai multe zile.

Citește și : Charles Michel, OBLIGAT să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă la Odesa

 

Tags: berlinEmmanuel MacronG7NATOOlaf Scholz
Categorii: Diaspora