Macron anunţă că 33 de ‘terorişti’ au fost ‘neutralizaţi’ de trupele franceze în centrul Mali

Publicat:

Emmanuel Macron a anunţat sâmbătă, la Abidjan, că 33 de “terorişti” au fost “neutralizaţi” în cursul dimineţii în regiunea Mopti, din centrul Mali, în cursul unei operaţiuni a forţei franceze Barkhane, relatează AFP, scrie agerpres.

În cursul acestei operaţiuni, soldaţii francezi au eliberat doi jandarmi malieni care fuseseră luaţi ostatici de jihadişti şi au luat un prizonier, a precizat şeful statului francez, în cadrul unui discurs susţinut în faţa comunităţii franceze în a doua zi a vizitei sale în Cote d’Ivoire.


Citește și : Două nave de croazieră au intrat în coliziune într-un port din Marea Caraibilor

Armata franceză foloseşte expresiile “neutralizaţi” sau “scoşi din luptă”, fără a preciza dacă este vorba despre morţi sau prizonieri, însă o sursă apropiată de preşedinţia franceză a indicat că “teroriştii” au fost “ucişi”.

“Acest succes considerabil vine în urma angajamentului forţelor noastre, este o susţinere pe care o aducem Mali, regiunii şi propriei noastre securităţi”, a adăugat Emmanuel Macron.

“Am avut pierderi, am avut şi victorii în această dimineaţă datorită angajamentului soldaţilor noştri şi al operaţiunii Barkhane”, a subliniat el.

Această operaţiune intervine la puţin timp după moartea a 13 soldaţi francezi într-o coliziune între două elicoptere în timpul unei “operaţiuni de luptă” în Liptako, în regiunea Menaka, în apropierea frontierei comune a Mali, Niger şi Burkina Faso, unde forţa antijihadistă franceză Barkhane desfăşoară cu regularitate operaţiuni împotriva grupurilor armate, printre care şi Statul Islamic în Sahara Mare.

Citește și : Pachetul de combatere a schimbărilor climatice a trecut şi de ultimul vot al legislativului din Germania

Preşedintele francez a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă împreună cu trupele franceze la Abidjan.

De la apariţia lor în nordul Mali în 2012, violenţele jihadiste s-au extins spre centrul ţării şi în Burkina Faso şi Mali, în pofida prezenţei forţelor franceze (Barkhane, 4.500 de soldaţi), regionale (forţa comună a G5 Sahel din care fac parte Mali, Burkina Faso, Niger, Mauritania şi Ciad) şi ale ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.