Macron anunță că va discuta cu Rohani, Trump şi Putin în cadrul ‘medierii’ franceze privind Iranul

Publicat:

Emmanuel Macron a anunţat luni că urmează să discute cu preşedinţii iranian Hassan Rohani, american Donald Trump şi rus Vladimir Putin săptămâna aceasta, în cadrul ”medierii” franceze vizând să aprere Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi să evite o escaladare în regiune, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Dinamica pe care am creat-o în aceste ultime săptămâni, cred, a evitat ceea ce este mai rău şi reacţii exagerate de partea iraniană”, a declarat şeful statului francez în cadrul unei vizite la Belgrad, în Serbia.


Citește și : 19% dintre utilizatorii americani de Twitter îl urmăresc pe Trump (studiu)

”Ea a permis declaşarea (…) unui limbaj nou de partea europeană şi a permis să se poarte un dialog constant cu americanii”, a adăugat el.

”Aşadar, în aceste condiţii dificile, noi ne vom continua munca, o muncă de mediator, de negociator”, a spus Macron.

”Voi vorbi, la cererea sa, cu preşedintele (iranian Hassan) Rohani, imediat după întoarcerea mea (în Franţa) şi voi (discuta) săptămâna aceasta cu preşedintele (rus Vladimir) Putin şi preşedintele (american Donald) Trump”, a adăugat el.

Citește și : Cel puţin 11 civili morţi în explozia unei mine, în provincia afgană Kandahar

”Vom continua această muncă, pentru a evita orice formă de escaladare în regiune şi orice degradare a ceea ce consider deja un acquis în dosarul nuclear în privinţa JCPoA”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.