Macron anunţă o suplimentare cu zece poliţişti la Toulon

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care se află în concediu, a efectuat marţi după-amiaza o vizită-surpriză la Poliţia din Toulon, împreună cu ministrul de Interne Gérald Darmanin şi primarul Hubert Falco, pentru a-şi ”exprima susţinerea”, în urma unor recente ”episoade violente”, a anuţat Palatul Elysée, relatează AFP, scrie news.ro .

Preşedintele Republicii se afla deja la Toulon, pentru a se întâlni cu ajutoare la domiciliu şi a anunţa că ele urmează să benficieze de o ”primă covid”.


Citește și : Delegația OMS trimisă în China a discutat cu cercetătorii din Wuhan despre originea noului coronavirus

În timpul unei mese de lucru, ”primarul oraşului, domnul Hubert Falco i-a transmis preşedintelui Republicii îngrijorarea sa faţă de o creştere a faptelor unor infractori şi faţă de un sentiment de insecuritate expirmat de către locuitori”, precizează preşedinţia.

Şeful statului a ”ţinut să-şi exprime susţinerea faţă de primar şi brigăzile mobilizate pe teren cu scopul de a asigura securitatea riveranilor, ducându-se la sediul Poliţiei din Toulon, însoţit de ministrul de Interne, domnul Gérald Darmanin”, adaugă preşedinţia.

În urma vizitei, Emmanuel Macron şi Gérald Darmanin au anunţat o suplimentare a trupelor cu zece poliţişti şi înfiinţarea unui ”cartier de recucerire republicană” la Toulon, măsuri de care Hubert Falco s-a declarat mulţumit.

Două reglări de conturi sângeroase au avut loc în doar o săptămână, la sfârşitul lui iulie, la Toulon.

Citește și : Teama de coronavirus alimentează atacurile cibernetice

Primul incident s-a soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 35 de ani, ucis cu mai multe gloanţe în maşina sa.

În a doua reglare de conturi, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost ucis cu un glonţ în spate, pe o stradă din cartierul La Poncette.

Într-o scrisoare adresată premierului Jean Castex, primarul Toulonului Hubert Falco i-a cerut, la 28 iulie, ”întăriri imediat, atât în oameni, cât şi în mijloace tehnice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.