Macron cere o reformă a sistemului de azil francez, după modelul celui german

Publicat:

Proiectul de lege “imigraţie şi azil” trebuie să îi permită modelului francez să se apropie de modelul german, pentru a permite o mai mare eficienţă în faţa unei provocări comune, a declarat liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, citat de AFP.

La fel ca vecinii săi europeni, Franţa s-a confruntat în 2015 şi 2016 cu fluxuri fără precedent de migranţi care au fugit din zonele de conflict, care au saturat dispozitivele de primire şi care au asfixiat un sistem de azil deja suprasolicitat.


În lipsă de locuri suficiente în structura de primire, migranţii care au ajuns pe teritoriul francez rămân adesea în stradă, în condiţii de viaţă calificate drept “inumane” de ombudsman.

“Dacă nu lansăm această punere pe noi baze (a politicii de primire şi de azil – n.r.), consensul republican din jurul tradiţiei noastre de primire şi de azil riscă să fie pus sub semnul întrebării”, a spus şeful statului în faţa prefecţilor reuniţi la Elysee.

“Singurii care au de câştigat de pe urma acestei situaţii vor fi extremele (…). De aceea am cerut Guvernului să prezinte un proiect de lege în vederea adoptării sale în primul semestru al anului 2018”, a adăugat el.

„Vreau ca textul legii să aibă un obiectiv simplu: ca modelul francez să se apropie de modelul german. Avem provocări comune, acestea vor presupune o adaptare a rglementării europene în comun. Să ne apropiem sistemele de legi, să fim mai eficienţi”, a cerut Macron.

Proiectul de lege, care va fi prezentat de ministrul de Interne Gerard Collomb, “va include mai multe dispoziţii” care să permită “ameliorarea întoarcerilor în ţările de origine, în mod foarte concret”.

Problema dreptului la azil este o sursă de tensiuni între ţările membre al Uniunii Europene. Dezacordurile au fost exacerbate de criza din 2015, în special Germania, Italia, Polonia şi Ungaria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.