Macron cere ‘vigilenţă sporită’ în faţa unei ‘mutaţii problematice’ a coronavirusului

Publicat:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat, luni, un apel la intensificarea “vigilenţei”, în contextul apariţiei unei “mutaţii problematice” a coronavirusului, subliniind că vaccinarea va începe imediat după Crăciun.

“Trebuie să dublăm vigilenţa. Este vorba de o mutaţie problematică a virusului”, a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV, cu ocazia participării prin videoconferinţă la o şedinţă de guvern, transmite mediafax.


Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

“Actuala situaţie evidenţiază complexitatea virusului, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea şi atitudinea umilă pe care trebuie să le avem în continuare”, a subliniat Emmanuel Macron.

La rândul său, Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, a declarat că mutaţia coronavirusului identificată în Marea Britanie nu a fost depistată deocamdată în Franţa, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că nu este deja pe teritoriul francez. “În ultimele zile, au fost identificate 500 de tulpini virale, dar această variantă nu a fost depistată prin analizele genetice. Acest lucru nu înseamnă că nu circulă deja”, a precizat Olivier Véran, la postul Europe 1.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

Totuşi, ministrul francez al Sănătăţii este încrezător că vaccinurile anti-Sars-CoV-2 vor fi eficiente şi împotriva noii mutaţii. “Nu există motive să ne gândim că vaccinul ar fi mai puţin eficient”, a subliniat Olivier Véran.

Preşedintele Emmanuel Macron a precizat că vaccinarea va începe în Franţa şi în toate ţările Uniunii Europene imediat după Crăciun. “Următoarele zile vor fi marcate de lansarea strategiei noastre de vaccinare, va fi începutul. Va fi o dată europeană coordonată, imediat după Crăciun, adică la sfârşitul săptămânii”, a explicat preşedintele Franţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.